Valis odlična sedmica!

Vojvodina je u majstorici savladala Valis 9:7 i boriće se za šesto mesto sa Crvenom zvezdom.

Valis u Slanoj Bari nije igrao na nivou svojih mogućnosti. Posle startnih 1:0 usledila je serija promašaja. Naivno i lako primljeni golovi, a na drugoj strani  totalna dekoncentracija u napadu, “samo” pet puta je pogođen okvir gola, I prokockano isto toliko šuteva u situaciju kada je bilo teže promašiti nego pogogiti mrežu Pajkovića, su presudili. Nervoza i manjak samopouzdanja si bili veći rival od večeras evidentno  bolje Vojvodine. Dve pobede, jedna u Regionalnoj ligi, druga u baražu,  remi i dva poraza u baražu na kraju sezone,  saldo su od oktobra do danas nadmetanja  Valisa i Vojvodine.

A i sedmo mesto u premijernoj sezoni, i 2. mesto u u Regionaloj A-1 ligi, i  samo sa tri utakmice odigrane u svom plivalištu u SRC Petnica, potvrda uspeha kakav niko nije postigao u proteklim decenijma od kada živi vaterpolo sport u Valjevu.

Po završetku utakmice predsednik VK Valis dr Nebojša Stojaković, konačno  u Srbiji i  na svom radnom mestu sportski direktor Peđa Mihailović, i rukovodstvo Valisa proveli su prijatne trenutke sa  selektorom Dejanom Savićem u Slanoj Bari.

Dogovoren je dolazak Savića  krajem maja u Valjevo.